Info fra styret

Hold rømningsveier fri og tenk sikkerhet daglig :)

Borkenes - 30. Nov

-3 ºC

Siste nyheter

Ekstraordinært Årsmøte 20.09.19
Etter innkallelse fra Ole Stian...


Oppdatering fra styret fra perioden april, mai og juni
Liten oppdatering på det siste...


Dugnad utført 11.05.19 i sameiet
Det ble lørdags ettermiddag...


Ekstraordinært årsmøte 11.05.19
Etter innkallelse fra Ole Stian...


Dugnad 11. mai
Vi ønsker alle eiere og beboere...


Nyheter

Vedlikehold/Maling sommeren 2018

Det ble vedtatt tidligere i år utføre vedlikehold av vannbord under vinduer som trengte det på dugnad i hver av de "rammede" leilighetene. Det er nå kjøpt inn børste og sandpapir til fjerning av løse malingsrester. I tillegg kan det også bli brukt noe å skrape med. Vil bli lagt ved. Det har også blitt kjøpt inn grunning, maling og sikaflex.

De leilighetene hvor dette må utføres er leilighet B, C, D, E og F. For de to leilighetene i 1. etasje, leilighet A og G har ikke vannbord av tre under vinduene. Eneste er at det har blitt avdekket vedlikehold som muligens må utføres under verandaene hos leilighetene i 1. etasje. Samt at det muligens også må utføres vedlikehold på ene verandadør til leilighet A i følge Leif tidligere i år.

VIKTIG: Ivareta din egen sikkerhet da du selv er ansvarlig for å ikke utsette deg for risiko for fall ut av vindu eller andre høyder!

Dette må utføres etter info jeg har fått:

  1. Fjerne gammel skit, evt. vaske. Skrap, børst og puss overflatene hvor det er løs maling. Er innkjøpt børste og pussepapir, samt lagt ved et redskap som kan brukes som skrape. Maling som sitter godt trengs ikke slipes bort. Om du har vasket, husk å la vannbordet få tørke ett døgn i tørt vær.
  2. Etter 24 timer eller senere i tørketid, påfør et lag grunning med innkjøpt pensel og grunning. La dette tørke etter anvisning på boksen med grunning. I vårt klima trengs muligens 2 døgn.
  3. Etter to døgn rundt 15 grader (eller kortere ved høyere temperatur) kan du først påføre sikaflex. Dette om du har skrapet bort fugen som lå mellom vinduet og vannbordet. Sikaflexen trenger ca. 24 timer for å herde. Om du ikke skrapet bort denne og ikke har noen sprekker som må tettes hvor vann kan komme inn, så kan du gå rett over på å male første strøket med innkjøpt maling etter tørketiden på grunningen.
  4. Husk å mal et toppstrøk, strøk nummer to med maling. Se på malingsspannet hvor lenge malingen må tørke før lag to kan påføres.

Husk ellers å lese veiledning på boksene i forhold til tørketid, værforhold og tips. Man skal for eksempel ikke gjøre dette i sollys, og heller ikke ved regn eller rå luft. Rå luft oppstår gjerne rett etter solnedgang.

Og husk å vaske malerkosten skikkelig etter bruk. Men hvis du vet noen behøver den rett i etterkant, så kan en luft tett brødpose fungere utmerket.

Utstyret skal settes ned på teknisk rom 2 i hylla ved varmtvannsberederne etter bruk i tilstanden du fant det.

Frist for utførelse: 15. september 2018. Dette gjelder også ferdigstillelse av beisingen som mangler etter fjoråret for leilighet C.

Til slutt spør om det er noe.